karanfil.gen.tr
karanfil

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Karanfil Çayı

Karanfil çayı; Karanfil bildiğiniz gibi başta ağız kokusu olmak üzere daha birçok rahatsızlığa iyi gelmektedir. Yemeklerden sonra bir tane karanfil atarak ağız kokusunu önlemek mümkündür. Hem ağız kokusunu önler hemde ağızda oluşan zararlı bakterileri yok eder. Ağzımızda hoş kokusu ve tadı ile hiçbir rahatsızlık vermez. Aynı zamanda diş ağrısına da iyi gelir. Tabi bu özellikler için karanfil alırken dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır. Karanfil alırken taze olup olmadığını kontrol ederek alınmalıdır. Bunu anlayabilmek için küçük bir test yapabilirsiniz. Bir bardak dolusu suyun içine birkaç adet karanfil atın eğer karanfil yukarı çıkıyorsa bu ürünün kalitesiz olduğunu gösteriyor demektir. Karanfil çayı demlemek için su koyduğumuz zaman karanfil dibe çıkıyorsa iyi kalite demektir. Kolay ve pratik bir çay tarifi vereceğim sizlere sizde bu tarifi yaparak birçok rahatsızlığın önüne geçebilirsiniz.

Karanfil çayı tarifi için gerekli olan malzemeler:
  • 1 avuç kurutulmuş tohum karanfil
  • 1 cezve su 
Karanfil çayı yapılışı:

Öncelikle ilk olarak bir cezbeye su doldurun ve üzerine bir avuç karanfil ilave ederek ocağın üzerine koyun ve altını açın. Bu süre içinde cezvenin ağzını kapatarak kısık ateşte yavaş yavaş kaynamaya bırakın
Karanfil Çayı

Kaynamaya başladıktan sonra bu şekilde yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar kaynatın. Cezvenin içinde olan su miktarı yarı yarıya azalması yani buharlaşması gereklidir. Süre dolduğunda ocağın üzerinden alın ve bir kaba süzerek ılınması için bırakın. Karanfil çayı hazır, ılık bir şekilde yemeklerden sonra bir iki yemek kaşığı içebilirsiniz. 

Karanfil çayı faydaları nelerdir:
  • Öncelikle karanfil tohumunun iyi geldiği gibi karanfil çayıda diş ağrısına iyi gelir.
  • Ağız içinde oluşan bakterileri yok etmeye ve öldürmeye yarar.
  • Antiseptik özelliği olan doğal bir bitki çayıdır.
  • Mide bulantısı, kusma veya ishal gibi hastalıklara karşı iyi gelir.
  • Öksürüğü azaltmada önemli derecede etkisi olan karanfil çayının aynı zamanda da ateş düşürücü özelliği de vardır.
  • Ağızda koku ile ve rahatsızlık veren soğan ve sarımsak gibi yiyeceklerin kokusunu gidermek için tüketilir.
  • Mide sorunu olanlar için rahatlatıcı etkisi vardır.
  • Göğüs ağrısı olanlar için iyi gelir.
  • Unutkanlık sorunu olanlar için hafızayı güçlendirir.
  • Gaz sıkışmasına iyi gelir.
  • Hazmı kolaylaştırır .
  • Cinsel gücü artırıyor.
  • Karanfil baharat olarak ta kullanıldığı için iştah açıcı özelliği vardır.

Yayınlanma Tarihi : 09.02.2017 14:48:01

Karanfil Çayı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Karanfil Çayı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çiçek Karanfil

Çiçek Karanfil, Karanfil, belli bir grup çiçek familyasına verilen genel isimdir. Dünya'nın çok soğuk ve çok sıcak kuşakları hariç her yerinde yetişebilmektedir. Yaklaşık 2000 türü olduğu tespit edilmiştir. Otsu bir çalı özelliği...

Karanfil Nedir

Karanfil Nedir, Karanfil dünya mutfaklarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Endonezya kökenli bir bitki türüdür karanfil hem çiçek hem de baharat olarak ele alınır. Özellikle de ağız kokusunu gidermede oldukça sık kullanılan...

Karanfil Ne İşe Yarar

Karanfil Ne İşe Yarar: Karanfil içinde çok fazla bileşenler bulunan bir bitki türüdür. Daha çok mutfak kültüründe baharat olarak kullanılır. Güzel kokusu ve damakta bıraktığı lezzetten dolayı yemeklerde kullanılır.Karanfilin Öz...

Yeşil Karanfil

Yeşil Karanfil bilindiği gibi her mevsim yeşil kalan karanfil ağacından elde edilmektedir. Birçok faydasının ve kullanım alanlarının  fazlalığından kaynaklanarak oldukça popüler bir bitkidir. Ülkemizde pek yetişmese de yetistiği ü...

Karanfil Çayı

Karanfil çayı; Karanfil bildiğiniz gibi başta ağız kokusu olmak üzere daha birçok rahatsızlığa iyi gelmektedir. Yemeklerden sonra bir tane karanfil atarak ağız kokusunu önlemek mümkündür. Hem ağız kokusunu önler hemde ağızda oluşa...

Karanfil Çiçeği

Karanfil Çiçeği, hoş kokulu bitki familyasında yer alan sivri ve tırtır yaprağa sahil olan bu çiçek birçok renkte ve türde yetiştirilir. İnce otsu dalları ve yeşil yaprakları olan bu bitki çanak halindeki çiçekleriyle göz alıcıdır...

Baharat Karanfil

Baharat karanfil, keskin ve hoş bir kokuya sahip birçok alanda kullanıma sunulan bitkiler içerisinde yer alır. Bu değerli baharat türünün ana vatanı Endonezya'dır. Şekil yapısı itibariyle çiviyi anımsatır. Küçük taneler olarak eld...

Karanfil Yağı Diş

Karanfil Yağı Diş, karanfil ağacından elde edilen karanfil yağı sağlık için önemi ve etkisi büyüktür. Karanfil yağı fosfor, sodyum, kalsiyum, demir ve C vitamini bakımından zengindir. Karanfil yağı kozmetik, ilaç yapımında ve parf...

Karanfil Otu

Karanfil Otu, Karanfil otu adı ile ilgili ilişkilendirilen değişik anlamlar vardır. Karanfil baharatı Syzgium aromaticum isimli bir ağaçtan üretilirken, karanfil çiçekleri ise orijinal adı Dianthus Petraeus olan bir otsu bitkid...

Karanfil Yararları

Karanfil yararları, Karanfil çok küçük taneli bir bitki olmasına rağmen çok büyük faydaları bulunan bir bitkidir. Sağlıktan lezzete ve hatta kokuya kadar hemen hemen her alanda kullanılan bir bitkidir. Bazı ilaçlarda ve diş macunl...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

karanfil, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017